Onopgemerkte sterfgevallen: Wat te doen als je er een vindt

Geplaatst op 27-02-2023

Categorie: Mens en gezondheid

Een onopgemerkt overlijden wordt gedefinieerd als een overlijden dat onopgemerkt blijft gedurende een periode, vaak weken of zelfs maanden. Dit komt het meest voor bij ouderen of mensen met weinig contact met familie of buren. Bij een onopgemerkt overlijden wordt het lichaam gevonden in een vergevorderd stadium van ontbinding. Dit veroorzaakt een onveilige omgeving met geuren en ongedierte. Hoewel het moeilijk kan zijn om hiermee om te gaan, is het belangrijk om de juiste stappen te nemen om de plaats delict schoon te maken en de veiligheid van de mensen om u heen te garanderen. 

Welke stappen moet ik nemen?

De eerste stap is om de politie te bellen. Zij zullen de situatie beoordelen en bepalen of er een misdrijf is gepleegd. Zo niet, dan zullen zij de nabestaanden inlichten en beginnen met het regelen van de verwijdering van het lichaam. Als u de nabestaanden bent, moet u de begrafenis of crematie regelen. 

Zodra het lichaam is verwijderd, moet u het gebied waar het is gevonden, schoonmaken en ontsmetten dit wilt u natuurlijk niet zelf doen. Dit is belangrijk voor de volksgezondheid en om emotionele redenen. NuFris is gespecialiseerd in reiniging na overlijden en kan u helpen dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken. Samen met u ontwikkelen we een plan dat aan uw specifieke behoeften voldoet en ervoor zorgt dat de klus correct en veilig wordt geklaard. Zij hebben de ervaring en de middelen om de plek netjes grondig te reinigen.

Niemand wil aan de dood denken, laat staan omgaan met de nasleep van een onopgemerkt overlijden. Toch is het belangrijk om de juiste stappen te nemen om de veiligheid van de mensen om u heen te garanderen. De eerste stap is het bellen van de politie, die de nabestaanden zal inlichten. Zodra het lichaam is weggehaald, moet u de plek waar het is gevonden schoonmaken en ontsmetten. NuFris is gespecialiseerd in reiniging na overlijden en kan u helpen dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bel ons vandaag nog voor meer informatie over onze diensten.

Nufris.nl "Specialistische & Trauma Reiniging"

Vragen neem gerust contact met ons op:

085 060 6659
Of via de website: https://nufris.nl